Team biogas.se och Flash Engineering värvar på var sitt håll ett stjärnskott och en veteran. Till finalen den 23-24 september kommer vi få se Daniel Roos i en BMW 320si och tidigare STCC-mästaren Thed Björk i en Volkswagen Scirocco!

Finalen i STCC närmar sig och teamen Flash Engineering och Team biogas.se laddar upp med två nyförvärv. Thed Björk som tidigare vunnit STCC-mästerskapet hos Flash Engineering går till Team biogas.se som fjärdeförare i en Volkswagen Scirocco.

När 2006 års STCC-mästerskap avgjordes stod Thed Björk längst upp på prispallen. Fem år senare leder Björk tabellen i Camaro Cup, och hoppar alltså in på årets två sista STCC-race.

– Jag ska ta poäng från huvudkonkurrenterna. Det är det enda som gäller. Jag är väldigt laddad inför uppgiften, säger Thed Björk i ett pressmeddelande.

Thed Björks gamla team Flash Engineering står för det andra nyförvärvet Daniel Roos som totalvunnit både det svenska och nordiska mästerskapet i Formel Renault. Den 22-årige Sundsvallsbon kommer senast från Swedish GT där han körde till sig en tredjeplats i en Audi R8.

När Daniel Roos nu svidar om till Flash Engineering-overallen hamnar han bakom ratten till en BMW 320si. Teknikens Värld-läsare känner igen Daniel Roos från när han vann 2010 års Ronnie Peterson Trophy som delas ut i Teknikens Världs regi, för sina framgångar i Formel Renault.

– Det ska bli väldigt kul att se var jag står jämfört med förare som ”Flash”, Göransson och Rydell. Jag har aldrig stått inför en så stor utmaning, säger Daniel Roos i ett pressmeddelande.

STCC-finalen pågår under den sista helgen i september, den 23 och 24 september på Mantorp Park. Topp-tio-ställningen inför finalen är som följer:

Förarmästerskap:
1) Fredrik Ekblom 194
2) Rickard Rydell 192
3) Tommy Rustad 168
4) Johan Sturesson 143
5) Colin Turkington 122
6) Richard Göransson 113
7) Jan Nilsson 91
8) Mattias Andersson 72
9) Roger Eriksson 71
10) Johan Kristoffersson 67

Teammästerskap:
1) Polestar 273
2) Team Biogas.se/KMS 269
3) MA:GP/IPS 231
4) Flash Engineering 223
5) Chevrolet Motorsport Sweden 222
6) WestCoast Racing 183
7) Seat Dealer Team 78
8) Seco Tools Racing Team 65
9) Hartmann Racing 35
10) Team Bygma 29


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer