Foto: Mediaempire

Stor TTA-provning på Karlskoga

Ett gäng racingförare fick i helgen känna på TTA-klassen för första gången. Det var ett pris för deras insatser i supporterklasserna i Elitserien i racing, men det fanns även några specialinbjudna förare.

Det var inte fråga om ett regelrätt test för en plats i TTA nästa år utan mer att få smaka på vad klassen egentligen är. Inga tider togs. De fyra TTA-teamen fanns på plats med varsin bil och förarna delades in i grupper. 

– Som sagt inget riktigt test men det verkade som att alla hade roligt och tyckte att bilen var fantastisk, säger Dick Jönsson-Wigroth på WestCoast Racing. 

– Och även om några snurrade av så var alla bilar intakta efteråt, det var också bra, säger Wigroth. Jan ”Flash” Nilsson hade bland annat Timmy Hansen i sin grupp och var väldigt nöjd med honom. 

– Men jag hade inte väntat mig annat. Jag har varit ett fan av honom i flera år nu. Han är väldigt duktig, sa Janne Nilsson. 

Om någon eller några av de som testade i helgen kör TTA nästa är är inte klart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!