Större suv från Chevrolet för Europa

Bortsett från någon enstaka sportbil har Chevrolet lyst med sin frånvaro i de svenska försäljningshallarna. Kanske kan det bli ändring på det, en större suv testas just nu nere i Tyskland.

Chevrolet kan i dagsläget bara stilla hungern i Sverige för den prestandatörstande. Corvette och Camaro i olika utförande finns tillgängliga, men inget vanlig sedan, kombi eller suv.

Därför blev vi något förvånade när bilder på en förlängd Chevrolet Blazer landade i inkorgen. Med plats för tre sätesrader och större bakdörrar för lättare insteg lär denna förlängda version få tillägget XL.

Carpix Chevrolet Blazer

Foto: Carpix

Senast vi såg Blazer i Sverige var sent 90-tal, då med V6-motor på 4,3 liter med 193 hästkrafter. Nya generationen säljs i USA med mindre 3,6 liter V6 men med kralliga 308 hästkrafter.

LÄS MER: Chevrolet Camaro går i graven

Förvånande nog ska Blazer XL inte säljas i USA enligt rykten. Dels då produktionen blir förlagd i Kina blir modellen för dyr att ta tillbaka till hemlandet tack vara Trumps tullavgifter, samt att Blazer XL skulle kannibalisera på redan tillgängliga Chevrolet Traverse, också den en mellanklassuv med tre sätesrades.

Carpix Chevrolet Blazer

Foto: Carpix

Med tanke på att Blazer XL fångats på bild i Tyskland så kan det vara en indikation på att den lanseras i Europa 2020. Samtidigt är Europa en bra plats för biltillverkarna att testa sina bilar, med närhet till arktiskt klimat. Nästa år vet vi med säkerhet.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer