Efter att ha tillverkat racerbilar i över 40 år är det dags för Dallaras första bil för gatan. Nu vet vi vad den kommer att heta.

I våras berättade vi att tävlingsbilstillverkaren Dallara håller på att utveckla en modell för gatan. En vagn som kommer att utmana främst bilar från Lotus och KTM men även Alfa Romeo 4C. Bilen ska komma ut i år och tillverkas i 600 exemplar.

Nu vet vi namnet: Stradale. Det italienska ordet för väg. Ett föga originellt namn, det har använts tidigare av bland annat Alfa Romeo, Ferrari och Maserati. Namnet har nu registrerats för den europeiska marknaden av Dallara, med andra ord kommer den inte att säljas i USA. Med namnet har även logotypen nedan registrerats.

Dallara Stradale logo

På bilden överst ses bilen fångad i Tyskland av vår spionfotograf tidigare i år. Bilen har där en kaross likt märkets banbilar men ägaren och grundaren Giampaolo Dallara har tidigare sagt att bilen ska sakna dörrar och inte vara ”normal”.

Modellen ska bli Giampaolo Dallaras sista och planerades att presenteras under hans 80-årsdag den 16 november 2016 men arbetet har dragit ut på tiden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer