Subaru Tecnica International har fått sätta tänderna i nya Forester och Impreza. Nu får vi ta del av de första bilderna på bilarna som ska visas upp på bilsalongen i Tokyo i januari.

Till bilsalongen i Tokyo i januari, som föregår bilsalongen i Detroit, ska Subaru visa upp två STI-koncept baserade på nya Forester och nya Impreza. Sistnämnda modell säljs redan i Europa, däremot har nya Forester inte släppts här ännu. Den kommer till Europa runt sommaren 2019, ett år efter lanseringen på den amerikanska marknaden.

Subaru Forester STI Concept 2019

Forestern är lackerad i grått och har fått ett lättare bodykit som tillsammans med bland annat LED-dimljus ska ge suven ett kaxigare utseende. Skillnaderna jämfört med standardbilen är egentligen inte speciellt stora. Nya 19-tumshjul döljer Brembo-bromsar varav de främre är sexkolvsdoningar.

Subaru Impreza STI Concept 2019

Imprezan är vit med svart tak och om möjligt än mer lik standardbilen. Kromdetaljerna som normalt är placerade över dimljusen har ersatts med DRL-lysdioder. Baktill noterar vi två centrerade ändrör.
Någon interiörbild får vi inte se i dag men Subaru skriver att insidan är bordeuxröd (violettbrunröd) med ”tydlig struktur”. Exakt vad det innebär får vi se om några veckor.

Subaru Impreza STI Concept 2019

LÄS MER: Provkörning av nya Subaru Impreza


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer