Viziv Performance Concept är en sedan med läckra former och sportiga egenskaper. Med andra ord: här är kommande Subaru WRX.

Subaru visar nu under salongen i Tokyo upp vad som kan komma att bli morgondagens prestandamodell WRX. Bilen ingår i raddan koncept som går under namnet Viziv men detta är det första med sedankaross och har tillägget Performance Concept.

Den yxiga formen, ”Dynamic x Solid” på Subaru-språk, känns mer som en evolution än en revolution av Subarus tidigare former och även under skalet känner vi igen oss – där finns såväl en boxermotor som fyrhjulsdrift – Subarus signum. I konceptet finns även i sammanhanget ny teknik från Subaru, förarassisterande system som samlas under namnet EyeSight.

Femsitsiga Viziv Performance Concept mäter 4 630 millimeter på längden, 1 950 millimeter i bredd och 1 430 millimeter på höjden. Axelavståndet är 2 730 millimeter och däcken har dimension 245/40 R20. Storleksmässigt placerar den sig i samma klass som Impreza även om inget av måtten är exakt lika.

Viziv Performance Concept ska följa stigar som modellerna Legacy, Impreza och WRX har trampat upp genom att leverera körupplevelse.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer