Super-Teslan kommer i sommar

Tesla är tillbaka på Nürburgring för rekordförsök med två extra modifierade bilar. Men bilarna är inte framtagna enbart för rekordjakten, runt nästa sommar ska de gå i produktion.

Tidigare i veckan kunde vi ge er bildbevis på att Tesla är tillbaka på Nürburgring med en röd och en blå Model S med extravaganta detaljer så som stora luftslitsar i framskärmarna, rejäla hjul, grova bromsar och en extrem diffusor. Bakom alla dessa detaljer gömmer sig den nya Plaid-drivlinan med inte mindre än tre elmotorer och därmed också en massa extra kraft jämfört med vassaste Model S-versionen som finns i dag.

Tesla Model S P100D Plaid blå på Nürburgring igen

Foto: CarPix

Extrem diffusor på den blå bilen…

Snacket kring och om dessa båda speciella Tesla-bilar har ofta mynnat ut i att Tesla inte ska slå något rekordförsök på Nürburgring utan att varven på banan är för att testa nya drivlinan och andra grejer. Andra har menat att bilarna är extremt överdrivna i jakten på en ny rekordtid, och att bilarna är långt ifrån att nå vanliga vägar.

Tesla Model S P100D Plaid röd på Nürburgring igen

Foto: CarPix

… medan den röda är lite mer sansad baktill.

Nu bekräftar Elon Musk på Twitter (var annars?) två saker. Dels att de är ute efter rekordet och dels att bilarnas konfiguration som används på Nürburgring för att slå rekordet kommer att gå i produktion runt nästa sommar.

Elon Musk Twitter 16 oktober 2019 Tesla Model S P100D+ Plaid Nürburgring

Exakt vad uttalandet betyder vet vi inte. Rekordet de är ute efter är Porsches, trots att Taycan och Model S är två olika biltyper, om än elektriska båda två, men hur bilen kommer att vara konfigurerad vid rekordet (som Musk verkar tämligen säker på – det snackas om att de redan har slagit det) vet vi inte. Slås rekordet med eller utan den gigantiska diffusorn, till exempel? Svaret lär vi få vid senare tillfälle.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer