Suzuki Alto och Swift jubilerar i Kina

Det är jämnt 20 år sedan första exemplaren av Suzukimodellerna Alto och Swift tillverkades i Suzukis kinesiska fabrik. Det firar man nu med specialversioner – som bara finns i rosa respektive lila.

Suzukis kinesiska avdelning, i samarbete (joint-venture) med den lokala tillverkaren Chang’an, firar just nu att det är jämnt 20 år sedan de första exemplaren av modellerna Alto och Swift rullade ut ur fabriken i Chongqing, i juni 1993. Företaget, Changan Suzuki, var då det första japansk-kinesiska joint-ventureprojektet i bilbranschen.

För att fira detta lanserar man nu två specialversioner, en av dagens Alto och en av dagens Swift, för den kinesiska marknaden. Suzuki Alto i jubileumsversion kommer inte ha några större förändringar under skalet, men både interiören och exteriören går i en färg – rosa. Inga andra färgalternativ finns.

Swift i jubileumsversion blir i stället lila/vinröd, får speciella fälgar och lite ruffare plastkjolpaket runt om. Både Alto och Swift får dessutom en extra takspoiler i jubileumsversion. Bägge modellerna finns till salu senare i år i Kina. Alto (vars pris presenterats) kostar från 52 400 yuan, vilket motsvarar ungefär lika mycket i svenska kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer