Suzuki A:Wind Concept – nya Alto?

Suzuki visar upp en ny, liten citybil i konceptkläder i på bilsalongen i den thailändska huvudstaden. Är det månne nya Alto vi tittar på?

Biltillverkarna tävlar uppenbarligen i knepiga bilnämn, åtminstone sett till skrivsättet. Nu introducerar Suzuki kolontecknet i och med deras konceptbil A:Wind som just nu ställs ut på Thailand International Motor Expo.

Vad vi tittar på skulle kunna vara nya generationen Alto, modellen som en gång salufördes som Sveriges billigaste. Oavsett om det är nya Alto vi ser i konceptform här på bilderna så kan vi vara mer eller mindre säkra på att Sverige inte får ta del av den. Här finns redan Suzuki Splash som bara är aningen större än A:Wind som mäter 3,6 meter på längden, 1,6 meter på bredden, 1,54 meter på höjden och 2,43 meter mellan hjuxaxlarna.
Denna nya citybil är förmodligen först och främst ämnad för marknader i Sydostasien.

Under den korta motorhuven finns en liten trepip med cylindervolym på strax under 1,0 liter. Effekten är okänd men att den är kopplad till en CVT-låda får vi reda på, liksom hjulstorleken på 16 tum. Stort för en så liten bil och knappast verklighet när konceptbilen blir produktionsbil.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer