Suzuki iV-4 – en försmak av nästa Vitara?

Dagens generation av Suzuki Grand Vitara har fått leva hela åtta år sedan modellen presenterades 2005. Nu ska Suzuki visa ett suvkocnept i Frankfurt – kanske är det en försmak av efterträdare.

Med hela åtta år på nacken börjar dagens generation av Suzukis terrängdugliga lilla suv Grand Vitara att vara en av de äldre modellerna på bilmarknaden. Och trots ett mildare ansiktslyft förra året börjar modellen kännas pensionsmogen.

Kanske är det också så att en efterträdare är på väg, ty nu meddelar Suzuki att man kommer att visa upp ett nytt suvkoncept på bilsalongen i Frankfurt nu i september. Konceptet får namnet iV-4, vilket må vara lite småskumt, men ändå ett steg uppåt på normalitetsskalan från fjolårets konceptbil XAα. (Ja, den hade en grekisk bokstav i namnet.)

De bilder som Suzuki hittills har släppt på nya konceptbilen är mörka, och visar inte särksilt mycket. I teaserfilmen nedan ser man aningen mer, ackompanjerat av bilens slogan, ”Grab your field”, vilket fritt översatt kan bli ”ta din åker”. En produktionklar version av konceptet kommer dyka upp inom de näramste åren, om det då faktiskt blir en ny Grand Vitara, eller om det blir en modell mindre än Vitaran, det återstår att se.
Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer