Suzuki Swift Sport nu som femdörrars

Har du siktet inställt på bra och tuffa Suzuki Swift i Sport-utförande känner du kanske till att du har fått nöja dig med en mindre praktisk tredörrarskaross. Men så är det inte längre.

Senaste generationen Suzuki Swift, den sjätte i ordningen, premiärvisades 2010. Den lite ettrigare varianten Swift Sport lät vänta på sig till Frankfurtsalongen hösten 2011 med lansering i Sverige våren 2012.
Sport är det lite tuffare valet med extra hästkrafter, vassare köregenskaper och tredörrarskaross. Men så värst praktisk är den inte med tanke på att insteget till baksätet är aningen bökigt.

Det råder Suzuki bot på när de nu presenterar Suzuki Swift Sport med femdörrarskaross. Suzuki Sveriges vd Mattias Larsson berättar att modellen är helt rätt då de har upplevt en efterfrågan på just en sportigare Swift som samtidigt inbjuder till enklare åtkomst till baksätet.

Precis som i tredörrarsversionen är det i Swift Sport 5d en 1,6-litersfyra på 136 hästkrafter och 160 newtonmeter som agerar kraftkälla. Förbrukningen uppges till 0,64 liter per mil vilket ger oss utsläpp på 147 gram koldioxid per kilometer.

Den svenska introduktionen äger rum nu i april. Prislappen börjar på 169 900 kronor.

Vill du läsa mer om nya Suzuki Swift Sport i femdörrarsutförande gör du helt rätt i att köpa Teknikens Värld nummer 9/2014 som utkommer nu på torsdag 10 april. I det numret hittar du vårt test av Swift Sport 5d där den går en match mot bland annat nya Mini Cooper.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer