Fredrik Ekblom gör comeback för Volvo-teamet Polestar Cyan Racing i helgens WTCC-tävlingar i Shanghai, Kina.

– Det känns fantastiskt att tillbaka och tävla igen. Jag ser verkligen fram emot att kunna arbeta vidare med de imponerande framsteg som teamet har gjort under de senaste tävlingarna. Jag är mer än redo för utmaningarna i Shanghai, speciellt då teamet och Thed har tävlat där innan i WTCC, säger Fredrik Ekblom.

Ekblom körde WTCC-säsongen fram till och med tävlingarna i Ryssland innan Robert Dahlgren tog över och körde tävlingarna i Portugal samt Argentina.

Under senaste tävlingen i Japan körde argentinaren Néstor Girolami och anledningen till de många bytena anger teamet vara att testa förare inför nästa säsong då ambitionerna är desto högre.

– Fredriks långa erfarenhet är viktig för vidareutvecklingen av vårt program, både vad gäller tester och tävlingar. Det är också viktigt för oss att kunna fortsätta testa olika förare i förberedelse för nästa säsong där vårt mål är att slåss om segrar, jämfört med i år när det endast handlar om att samla data, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer