Test av Sveriges 10 mest sålda bilar

Ford Focus

Peugeot 307

Saab 9-3

Saab 9-5

Skoda Octavia

Toyota Corolla

Volvo V50

Volvo V70

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat


Försäljningsstatistiken är glasklar. Dessa tio bilar säljer bäst på den svenska marknaden. Volvo V70 är ohotat störst, men vilken är den bästa bilen för dig?

Av de totalt 316 bilmodeller som marknadsförs på den svenska marknaden står de tio bäst säljande för 40 procent av totala marknaden. 40 procent! Enbart bäst säljande Volvo V70 står för mer än 10 procent av marknaden.
Urvalet blir bara större och större, priskonkurrensen hårdnar och klassgränserna suddas ut, men ändå säljer några av marknadens äldsta bilar ändå bäst. Varför? Är de helt enkelt bättre än alla andra, eller är det så att vi gärna sneglar åt grannens håll och väljer vad han/hon kör?
Alla bilarna på tio-i-topp-listan är ytterst välbekanta för oss, testade till bristningsgränsen gång efter annan. Men statistiken är så intressant att vi valt att ta ut alla bilarna en gång till och för första gången testa dem över klassgränserna. Alla detaljerna synas igen, ekonomin räknas igenom och säkerheten jämförs, plus att vi sätter alla tio bilarna i testlagets händer. Och vi testar de versioner som säljer bäst, vilket innebär åtta kombi och två halvkombibilar. Även motoralternativen stämmer överens med de bäst säljande. Intressant är att alla modeller som erbjuds med etanoldrift säljer bäst i just det utförandet.
Uppenbarligen gillar vi stora, säkra bilar – annars skulle Volvo V70 och Saab 9-5 knappast sälja bäst. Men vilken bil är egentligen bäst för dig? Vi gör allt för att reda ut frågetecknen bland de tio bäst säljande bilarna i Sverige.

Ladda ner testet


Bli prenumerant

Prenumerera på Teknikens Värld och få omedelbar tillgång till samtliga test.

= 49 kr
Köp 2 nummer för 49 kronor.
Du kan då gratis ladda ned samtliga test. Max 10/vecka.

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer