110617-racingteam-tta

Sveriges största racingteam startar TTA

Fyra av Sveriges största racingteam gör gemensam sak och startar intresseorganisationen Touring Car Team Association, TTA. 2012 kommer nya tävlingsbilen som byggs tillsammans med franska Solution-F.

Det är de fyra racingteamen Polestar Racing, Flash Engineering, WestCoast Racing och Brovallen Design som startat den nya organisationen. 

 – Det här är ett viktigt steg framåt för racingen i Sverige, säger Jan ”Flash” Nilsson, representant för TTA och vd för Flash engineering i ett pressmeddelande. 

 TTA ska ha teknik, säkerhet, miljö och organisation i fokus. Bland annat ser man över banor för att garantera att de är säkra, nu senast Göteborg City Race Arena som man även passat på att köpa in sig i.

 – Vi har varit med och designat om kurva sju för att förhindra allvarliga olyckor på en utsatt plats, säger Jan ”Flash” Nilsson. 

 Dick Jönsson-Wigroth, team WestCoast Racing och numer även representant för TTA instämmer:

 – Vårt mål är att förenkla och ekonomiskt förbättra situationen för team, banor och arrangörer. Dessutom jobbar vi hårt tillsammans med bland annat SBF för att förbättra och förnya miljö- och säkerhetsarbetet.

 TTA-bilarna kommer ha samma vikt och effekt för att hålla det sportsligt. Bilarna ska väga ett ton och ha ett hybridsystem á 400 hästkrafter. Enligt pressmeddelandet kommer bilarna i fart och utseende likna DTM-bilar. Det första testet med de nya bilarna körs nästa vecka i Frankrike. 20 bilar är beställda och ska levereras lagom till säsongen.

 I och med det nya reglementet försvinner element som straffvikter och tekniska dispenser. 

 – Vi är trötta på manipulering av slutresultatet. Med den här bilen är det bästa föraren och bästa teamet som vinner. Detta har länge varit en självklarhet i andra sporter, nu skapar vi de förutsättnignarna för racing, säger Dick Jönsson-Wigroth.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!