Att köra genom en högtryckstvätt med en rejält skitig bil lönar sig sällan. Manuell handpåläggning är det bästa. Men det finns biltvättar som fixar även de mest smutsiga bilarna.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tvätta bilen för hand är alltid att föredra. Dels blir bilen ren och dels får man (ibland) en lugn stund för sig själv. Men alla tar sig inte den tiden det tar för att få bilen ren och då är det lätt hänt att man kör till bensinmackens automattvätt. Många väljer då högtryckstvätten framför borsttvätten för att inte riskera något. Men vi vet ju alla att när bilen är rejält skitig, då blir det sällan helt rent.

I Lloydminster i Kanada har företaget TransCanada låtit installera en automattvätt för tunga och lätta lastbilar samt bilar som inte går av för hackor. I filmen ovan ser vi en Nissan Titan som är minst oerhört skitig efter, vad det ser ut som, en tur i lervälling och liknande. Visst, det ser ut som att det är mycket torkad lera och mindre ingrodd skit, men en vanlig biltvätt skulle med största sannolikhet gå bet på att göra bilen kliniskt ren. Dock inte denna tvätt.

Vattnet som används i TransCanadas automattvätt är till 95 procent återvunnet.

Du har väl inte missat våra populära bilvårdsguider!?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer