Nummer 13/2000

Teknikens Värld nummer 13 / 2000

LEDAREN: Bättre per automatik?

PROV: Volvo V70 XC

Succén med första versionen av denna offroader light tog Volvo på sängen. Nu har man laddat rejält med efter följaren - kan den nå ännu högre höjder? 

SCOOP!

BMW ser över ledargarnityret med ny 7-serie och X5 i M-version. Colorado blir Volkswagens bidrag i SUV-samarbetet med Porsche. Ford Thunderbird lyfter snart och Jeep Cherokee skrudar om.

TEST: Toyota MR2, MG-F och Mazda Miata

Sköna former, läcker teknik och friska fläktar - allt finns i riklig mängd hos var och en i denna testtrio. Är det engelskt eller japanskt som lockar mest, ska motorn stå på tvärs eller längs med? Testlaget vet. 

PROV: Audi RS4

Uppmaningen till Audis nya specialavdelning för de vassaste modellerna löd: Bygg en riktig dräpare till kombikunderna. Och så gjorde man det, RS4 finns bara som Avant och är världens snabbaste laståsna.

BEGAGNAT: Sommarpriser på begagnat

Teknikens Världs begagnatexpert Staffan Borglund rapporterar om den senaste utvecklingen på begagnatmarknaden och servererar en alldeles färsk sommarprislista på alla modeller.

PROV: Hyundai Trajet

Helt enkelt en mycket prisvärd familjebuss med gott om utrymme och sansad stil - är det för resten så väldigt enkelt numera?

PROV: Nissan Maxima 3,0 QX

Om du gillar lyx men inte att synas kan det här vara ett fynd, annars är Maxima ingenting särskilt. 

PROV: BMW-hojar för terrängen

Två nya modeller i GS-serien lockar med köregenskaper och formgivning utöver det vanliga. Jonas Borglund provkör BMW F 650 GS och R 1150 GS.

PROV: Alfa 156 Sportwagon i duell mot BMW 318i touring

Klassisk tvekamp mellan två märken som alltid aspirerar på mesta möjliga körglädje per krona. Klarar de konsten också med dessa lastbarheter?

SVENSK RALLYSPORT - PÅ VÄG VART?

Det famlas och fumlas i vår folkligaste motorsport, mängder av klasser förvirrar både publik och förare. Att något måste göras är helt uppenbart, hävdar Teknikens Världs motorsportexpert PeO Kjellström

SÖNDAGSKÖRA - OLAGLIGT ROLIGT

I de uppländska skogarna finns en flygraka där en skara Street Race-åkare kan hålla till när de riktigt snabba vagnarna vädras mot varandra. Vi for dit och firade Mors dag 2000.

DAG E HOGSTEN: Bilsemestern - äventyrens kö 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!