Tesla-bilar hackade – mjukvaran uppdateras

Tesla har uppdaterat mjukvaran i sina bilar efter att några snillen i Kina hittat kraftiga sårbarheter i bilarnas system.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Forskare vid kinesiska Keen Security Lab upptäckte att det var lätt att hacka Tesla-bilarnas system. De kunde enkelt manipulera bilar, bland annat låsa upp dem, justera sätena, öppna bakluckan, låsa bilens skärmar och sätta igång vindrutetorkarna. De kunde till och med aktivera bromsarna när bilen var i rullning. Allt detta utfördes när hackarna satt på 1,9 mils avstånd från bilen.

Keen Security Lab hackade inte bilarna för att jävlas med Tesla Motors, tvärtom. Deras avsikt var att hjälpa Tesla att uppvisa systemets sårbarheter och därför meddelade de Tesla om hur de hade gått tillväga.

Nu, några månader efter att de lyckats hacka sig in i systemet, har Tesla tagit fram en säkerhetsuppgradering till mjukvaran som täpper igen säkerhetshålen. I samband med det passade Keen Security Lab på att släppa den film vi ser ovan där de demonstrerar vad de kan göra med en hackad Tesla Model S, bland annat bromsa den under färd.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer