Tesla Motors blev stämda av ett hundratal besvikna, norska Model S-ägare då deras bilar effektmässigt inte levde upp till förväntningarna. Nu har Tesla bestämt sig för att varje bilägare ska få 70 000 kronor i kompensation.

I september berättade vi att 126 norska Model S P85D-ägare stämt Tesla Motors då de anser sig ha blivit lurade. Deras bilar ska enligt specifikation ha 700 hästkrafter men vid mätningar har endast 469 hästkrafter registrerats.
Tesla slog ifrån sig de norska anklagelserna och hävdade att deras bilmodell lever upp till vad som specificeras på papperet, men påpekade på sin blogg att effektsiffran inte kan levereras vid alla tillfällen.

I går skulle domstolsförhandlingarna i Oslo har påbörjats, men så blev det aldrig. Enligt nyhetsbyrån Reuters nådde parterna en förlikning som går ut på att Tesla Motors betalar var och en av de 126 norska Model S P85D-ägarna motsvarande 70 500 kronor, totalt knappt nio miljoner kronor.

Tesla Motors är normalt väldigt populära i Norge. Deras Model S var länge landets mest sålda bil och nyligen berömde företagets vd Elon Musk Norge för att de siktar mot ett bensin- och dieselstopp 2025.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer