Tesla har presenterat sitt resultat under årets andra kvartal - och går med förlust på flera miljarder. Detta trots att man ökat sina intäkter rejält.

Totalt går Tesla ut ur årets andra kvartal med en förlust på nästan 2,5 miljarder kronor. Det finns ett antal anledningar till detta. Främst är det utvecklingen av Model 3 som kostar väldigt mycket, men även byggnaden av Teslas så kallade ”gigafactory” – en fabrik i USA där Tesla ska framställa sina egna batterier. Dessutom köpte Tesla nyligen upp ett solenergibolag för 22 miljarder kronor.

De stora förlusterna är 60 procent större än förlusterna man upplevde under andra kvartalet 2015. Elon Musk erkänner för Wall Street Journal att märket hade väldigt svårt att producera bilar under de första sex månaderna av året.

Han är dock noga med att peka ut att Tesla fortfarande jobbar hårt för att ligga i framkant med nytänkande teknik. Han menar att helt självkörande bilar kommer att komma bra mycket snabbare än vad folk tror, och att det företaget jobbar på kommer att chocka alla.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer