Tesla Model S 60 och 60D försvinner ur sortimentet

Om en knapp månad försvinner Teslas instegsmodell av Model S när båda varianterna med 60 kWh-batteri plockas bort från produktsortimentet.

Tesla möblerar om i modellversionsfloran hos Model S genom att från och med 17 april inte längre erbjuda dagens instegsversion som utgörs av bakhjulsdrivna Model S 60 och fyrhjulsdrivna Model S 60D. Anledningen till att denna billigaste modellversion (921 950 respektive 980 950 kronor, inklusive Teslas ”destinations- och regelmässig dokumentavgift”) sägs dels vara för att förenkla för kunderna i valet av Model S-variant. När 60-versionerna är borta ur sortimentet finns ”bara” Model S 75, 75D, 90D samt 100D och P100D kvar med prislappar på mellan 998 250 och 1 696 450 kronor (återigen inklusive Teslas ”destinations- och regelmässig dokumentavgift”).
En annan anledning till att Model S 60 och 60D försvinner ska vara för att göra plats för nya instegsmodellen Tesla Model 3 som flera hundratusen personer har lagt order på redan långt innan produktionsstartat eller ens innan de sett bilen i verkligheten.

Så är du ute efter en Model S med ”bara” 40 mils räckvidd (NEDC), som gör 0-100 km/h på ”bara” drygt fem sekunder (nästan sex) och toppar ”endast” 210 km/h samt ”bara” kostar knappt miljonen har du bråttom. En knapp månad har du på dig att lägga en beställning.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer