Världens accelerationssnabbaste produktionsbil, Tesla Model S P100D, har mött sin överman. McLarens nya superskapelse 720S fullkomligen massakrerar den amerikanska elbilen i detta accelerationstest.

https://youtu.be/oJYBy1GesDM
Vi vet inte hur många filmer det finns på YouTube där vi ser Tesla Model S P100D spöa supersportbil efter supersportbil. Många är de i alla fall, för bara en månad sedan var det Lamborghini Aventador SuperVeloce som fick se sig slagen över kvartsmilen och så sent som i går visade vi hur Model S P100D vann över några av världens snabbaste supersportbilar över samma sträcka i ”världens bästa dragrace”.
Teslas populära elbil i värstingutförande är erkänt snabb, på papperet står att läsa 0-100 km/h på 2,4 sekunder, snabbare än någon annan gatlegal produktionsbil.

Men nu har Model S P100D mött sin överman i form av McLarens nya Super Series-bil 720S, en bil som tyvärr inte var med i årets ”världens bästa dragrace”. I ett bara några timmar gammalt YouTube-klipp, upplagt av DragTimes som spottar ur sig just accelerationsjämförelser mellan bilar, får vi se McLaren 720S mer eller mindre pulverisera Tesla Model S P100D Ludicrous. Teslan är dock snabbare den första biten i och med att den (på papperet) är en halv sekund snabbare än 720S i 0-100 km/h. Men därefter kommer McLaren 720S igång och distanserar Teslan enkelt.

Vill du skippa förhandssnacket spolar du fram till 1,49 i filmen.

MISSA INTE
Provkörning av McLaren 720S
Provkörning av Tesla Model S P100D Ludicrous+


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer