För två månader sedan hade fyrhjulsdrivna Tesla Model S P85D premiär och nu börjar de första lovorden att dyka upp på nätet.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen får vi se hur en Ferrari 575M Maranello få däng av en elbil, Teslas senaste modell – Model S P85D med dubbla elmotorer, 701 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Ferrarin är förvisso ”gammal” och har ”bara” 515 hästkrafter.

Han som kör Teslan kör till vardags en Lamborghini Aventador med 700 hästkrafter och är mäkta imponerad av elbilen. Han skriver i samband med filmen på YouTube hur Teslan rastade Ferrari-bilar och Audi R8:or utan att de hade en chans. När det kom till hans egen Aventador, även den fyrhjulsdriven, så var Teslan före den upp till ungefär 50 km/h, trots att Lambon fick lite försprång. Vid 80-90 km/h var de jämsides och vid 110-120 km/h hade Lambon distanserat Teslan med en halv billängds avstånd.

Det råder alltså ingen tvekan om att Tesla Model S har blivit galet snabb efter tillkomsten av fyrhjulsdrift. 0-96 km/h går på 3,2 sekunder, en sekund snabbare än den bakhjulsdrivna P85 utan D-tillägg.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer