Tesla Model S – så byggs den

Om Teslas vd Elon Musk får rätt kommer hans sätt att bygga och sälja bilar att förändra världens bilindustri, men vad är det som är så speciellt? Häng med till fabriken i Silicone Valley där världens mest omtalade bil blir till!

Den amerikanska tekniktidningen Wired har fått komma in i Tesla Motors fabrik i Silicone Valley där nya modellen Model S byggs. Den som har kört eller bara satt sig i en Model S förstår att ingen vanlig biltillverkare kan konstruera en sådan bil och att den inte kan komma från en vanlig bilfabrik, och Wireds reportage från Tesla-fabriken visar att den inte är som alla andra fabriker.

I filmen nedan får vi följa i stort sett hela byggprocessen, från råmaterial till slutmontering. Tesla-fabriken är inte bara speciell på så sätt att det mesta görs under ett och samma tak, i fabriken samsas 3 000 anställda med ett mycket stort antal mycket avancerade robotar som utför moment som i andra fabriker sköts av människor, notera särskilt roboten som krånglar in stolarna i bilen och sedan limmar fast rutorna.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer