Tesla Model S är ingen ovanlig syn i Sverige, men klart vanligare hade den förmodligen varit om en kombiversion hade lanserats. Vi svenskar är ju något av kombifanatiker. Någon kombi kommer det sannolikt aldrig att bli, förutom enstaka specialbyggen.

Känner du igen bilen på bilderna? Vi skrev nämligen om den i maj förra året då nederländska RemetzCar för första gången presenterade sin Tesla Model S Shooting Brake, den populära elbilen i kombiutförande.

RemetzCar Tesla Model S Shooting Brake kombi

Nu står bilen plötsligt utställd på Genèvesalongen, men den gör det inte för att det är dags för serieproduktion. RemetzCar, som byggde om bilar under 22 år, gick nämligen i konkurs förra sommaren.

RemetzCar Tesla Model S Shooting Brake kombi

Tanken var att RemetzCar skulle bygga 20 exemplar av Model S-kombin, men det blir alltså inte av. Det enda tillverkade exemplar är det vi nu ser i Genève. I däcktillverkaren Vredesteins monter, av alla ställen.

RemetzCar Tesla Model S Shooting Brake kombi

Tidigare stod det RemetzCar på kromlisten på bakluckan. Numera står det Model SB, även om det ser ut som S3.

RemetzCar fick idén till Model S Shooting Brake efter att först ha skapat en likbil av Model S.
Kombin ser klart bättre ut än likbilen, men båda två ser betydligt bättre ut än den Model S-kombi som Qwest i engelska Norfolk tog fram och som vi skrev om för ett par år sedan.

Visa kommentarer