Tesla Model X har blivit polisbil

Nu kan poliserna i kanadensiska Ontario köra med grönt samvete, de har nämligen en målad Tesla Model X till sitt förfogande.

Svenska polisen har redan siktat in sig på elbilar, även den albanska polisen har det i och med att de har fått ett antal e-Golf levererade till sig. Dock har albanska polisen lite problem med att få kräm i batterierna, någon infrastruktur för laddning finns inte i landet.

Nu kan även den kanadensiska polisen sälla sig till sällskapet som kör med grönt hjärta. Polisen i Ontario, landets största provins, visade nämligen upp en målad Tesla Model X på Kanadas internationella bilsalong i Toronto för några dagar sedan.

Än så länge rör det sig endast om ett exemplar som ännu inte är granskad och godkänd för att att kunna deltaga i biljakter, något den sannolikt skulle lämpa sig ganska bra för i och med prestandan. Model X P90D, som polisbilen baseras på, gör nämligen 0-100 km/h på 5,0 sekunder och toppar 250 km/h. Den officiella räckviddssiffran är för övrigt 48,9 mil så aktionsradien är ganska hyfsad. Att den dessutom har väldigt hög säkerhet gör inte saken sämre.

Polisen i Ontario hoppas få till ett avtal med Tesla om att leverera fler Model X i framtiden.

Denna Model X-polisbil är så vitt vi vet den enda i världen. Däremot finns det ett antal Model S, bland annat i Los Angeles.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer