Foto: Emmy-Lie Vilsson

Bästa mellanstora suven för max 200 000 kronor

Mellanklassuven är den nya mellanklasskombin. Biltypen har blivit omåttligt populär vilket passar svenskarna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vitt på vägen och halka? Det är verklighet ganska många månader per år i Sverige. Det kan vara därför suvar är så populära – eller så vill vi bara sitta högt och åka bekvämt. Mellanstora suvar är storsäljare, både som nya och begagnade, men vilken är bäst i prisklassen runt 200 000 kronor? Här är svaret!

Teknikens Värld har begagnattestat halvsmå och stora suvar redan tidigare. Nu har turen kommit till mellanstora – och det är inte vilka som helst. Vi kör tre bilar i premiumsegmentet, alltså lite finare bilar som kostade en hel del som nya. Fyra, fem år senare har de ramlat ner i mer uthärdliga prisnivåer.

Man kan säga att detta är bilar för fina gatan. Men de är lika bra på fina motorvägen, eller fina grusvägen, ja till och med på fina traktorstigen. I fina terrängen har de däremot inget att hämta med breda landsvägsdäck och medioker markfrigång. Vilket kanske inte gör något eftersom det dessutom är förbjudet att köra i terräng. Alla tre är lagom stora för en normalfamilj och bjuder på komfort och lyx utöver det vanliga. BMW X3 i detta utförande är andra generationen där första modellåret är 2011 medan Audi Q5 nyligen visats i sin andra upplaga och Volvo XC60 har fått tillägget Classic, vilket tydligt talar om en efterträdare i närtid (den nya kommer att visas upp för världen allra senast på Genèvesalongen i vår).

De bilar vi valt ut är inte äldre än 2012 även om både Audi Q5 och Volvo XC60 kom 2009, men så pass gamla bilar har oftast rullat långt och gnagts lite för mycket av tidens tänder. 2012, välskött och relativt låga mil, då hamnar vi på bilar runt 200 000 kronor. I runda slängar halva nypriset om man räknar in den extrautrustning som de flesta av de här bilarna är behäftade med, som kostade ansenliga slantar vid nyköpet. Vi kan redan nu avslöja att du inte kommer att sitta med Svarte Petter, vilken du än köper.

 

Audi Q5

2009-2016

Foto: EMMY-LIE VILSSON 0733856675
Foto: EMMY-LIE VILSSON 0733856675
Foto: EMMY-LIE VILSSON 0733856675
Foto: EMMY-LIE VILSSON 0733856675

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Endast 99 kr/månaden. Ingen bindningstid

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!