BMW 3-serie Touring F31 som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Martin Öberg / Teknikens Värld

Begagnad BMW 3-serie 2012-2019

Kanske har den kommit att bli den mesta måttstocken i mellanklassens tjänstebilsflora – BMW 3-serie. Förra generationen, F30/F31 kallad, som levde mellan 2012 och 2019, finns i drivor som begagnad. Men är den ett bra köp?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om BMW 3-serie

Vilka är BMW 3-series starkaste sidor?

Denna generation 3-serie bjuder på mer körglädje än många andra i klassen, komforten är dessutom hög och likaså säkerheten med högt krocksäkerhetsbetyg och fint resultat i älgtestet.

Och svagaste?

Reservdelspriser klart över snittet är en nackdel, likaså det smala baksätet är värt att lyfta fram som en plump i protokollet.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad BMW 3-serie, både sedan och kombi. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Det är svårt att prata tyska bilar i mellanklassen utan att nämna BMW 3-serie. Modellen har, på ett sätt, blivit måttstocken i ett helt segment premiumsedaner, och måltavla för konkurrenter från både Hisingen och Kalifornien. Den näst senaste generationen av modellen, internt kallad F30, presenterades på bilsalongen i Genève i mars 2012, och blev – föga förvånande – snabbt en tjänstebilsfavorit. Några månader senare anslöt kombimodellen, på BMW-språk kallad Touring, som fick internkoden F31. Sist ut i modellprogrammet, hos oss i Sverige, blev den lite udda halvkombimodellen Gran Turismo, som byggde på en förlängd hjulbas och fick internkoden F34. Den stora merparten av försäljningen kom dock att bli sedan och kombi, och halvkombin fick ingen efterträdare i dagens modell.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!