Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad BMW Z4 2009-2016

Med andra generationen BMW Z4 rätades en hel del av föregångarens Chris Bangle-linjer ut och för första gången fick Z-modellen plåttak i stället för tygsufflett. Generation E89, som den kallas, är nu het på begagnatmarknaden, vi tar därför en närmare titt på hur den står sig.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sedan 1989 har Z varit beteckningen för BMW:s öppna tvåsitsiga sportbilar men det var inte förrän 1995 det verkliga genomslaget kom i form av Z3. Den direkta efterföljaren blev Z4 2002 som bland annat fick lyda under den kontroversielle designern Chris Bangles penna. När generationsskiftet till generation E89 kom 2009 tonades designen ner en aning men fortfarande är de karaktäristiska konkava och konvexa formerna mycket framträdande. En större skillnad blev att den tidigare coupéversionen slopades och tygsuffletten ersattes med plåttak. Även prestandaversionen Z4 M slopades samtidigt som kvaliteten på materialvalen i kupén höjdes.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!