Ett vettigt köp i småbilsklassen – Ford Fiesta. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Ford Fiesta 2018-

Sjunde generationen Ford Fiesta lanserades 2017, lagom till modellens 40-årsjubileum. Sju centimeter längre än tidigare men också lägre. Autobroms och skyltigenkänning är nytt, och chassit är till och med vassare än tidigare. Ett av marknadens bästa begagnatköp!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Ford Fiesta

Är en begagnad Ford Fiesta ett bra köp?

Ett välvårdat och omhändertaget exemplar är ett bra köp då vi anser att Fiesta är en genomtänkt bil med mycket fina köregenskaper utan att komforten blir lidande. De olika drivlinorna är också vettiga och säkerheten är hög.

Hur är reservdelspriserna?

Priserna på reservdelar till Ford Fiesta är låga, klart under snittpriserna. Reservdelsutbudet är dessutom stort, speciellt om du tittar utanför vårt lands rikes gränser.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Ford Fiesta. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Vill du köra en kompakt och ekonomisk bil utan att tappa varken körkänsla eller körglädje – då är Ford Fiesta ett bra val. Senaste generationen, som fortfarande tillverkas, lanserades 2017. Då klev Fiesta över fyrametersgränsen och närmade sig i utrymme- och komfortupplevelse de mindre golfklassmodellerna.

Särskilt uppskattat har det fina chassit blivit. Fiesta är en av de sportigaste modellerna i sitt segment, med fin styrning och en distinkt, snabbjobbad växellåda.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!