Ford Mustang som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Ford Mustang 2015-

Få bilmodeller har väl varit så trendsättande som Ford Mustang. Från 1960-talets ”pony car”, till 00-talets retrovåg. Sedan 2015 är det sjätte generationen som gäller. Men hur är den som begagnad, och vad ska du tänka på?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Ford Mustang

Är inte Mustang numera en elbil?

Nej, Ford Mustang är fortfarande en muskelbil utan elektriska injektioner. Dock finns det en elbil vid namn Ford Mustang Mach-E som inte har mycket mer gemensamt med ikonen än namnet.

Är det bara V8-motor som gäller?

Nej, som begagnad finns även denna Mustang-generation med fyra cylindrar. Den blev aldrig en succé och är ganska sällsynt. Det betyder oftast lägre pris, men också ett tecken på att den är svårsåld. V8-motorn vill de allra flesta ha.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Ford Mustang. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Den 17 april 1964 förändrades bilvärlden. Då hade nämligen den första generationen Ford Mustang premiär. En bil som kom att både symbolisera ungdomskultur och, framförallt i olika prestandaversioner, figurera i otaliga filmer. På dagen femtio år efter urpremiären, 17 april 2014 alltså, visades den senaste generationen Ford Mustang upp (även om de första bilderna kommit redan några månader tidigare). Och även om revolutionen inte var fullt lika stor som femtio år tidigare så var det ändå en stor nyhet det rörde sig om. För första gången på många år skulle Mustang i denna, den sjätte generationen, vara en bil för hela världen. Generationerna innan hade varit främst amerikanska angelägenheter, även om en hel del hittat hit via gråimport.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!