Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Mercedes C-klass 2014-2021

Internt kallas den W205, den Mercedes C-klass som kom 2014. Snitsig form och modern inredning lockade då, men hur är den som begagnad? Har stjärnglansen fallit? Svaret är ja.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Mercedes C-klass

Vilka karossversioner finns denna C-klass i?

Denna generation C-klass finns som sedan (W205), kombi (S205), coupé (C205) samt cabriolet (A205). Benämningarna inom parentes är generationsbeteckning inklusive karossutförande.

Finns C-klass endast med dieselmotor?

Även om dieselversionen C 220 d är vanlig så finns det andra motoralternativ, många till och med. Du har att välja mellan flera diesel- och bensinmotorer samt även laddhybrider.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Mercedes C-klass. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Säger vi Mercedes så kanske du tänker på robusta 70- och 80-talsvagnar. W123 som bara går och går. Kassaskåpssäkert. Kanske i tysk taxibeige kulör. Men kanske tänker du också på det sena 90-talets E-klass, där rostrosorna formligen blommade ut efter bara några år. I storleken under E-klass är det C-klass som gäller. Den fjärde generationen kom 2014, som en direkt rival till BMW:s 3-serie som kommit något år innan. Nu när de tidigaste ­exemplaren har fått dryga halvdecenniet på nacken kan konstateras att W205, som den heter internt, inte behäftats med 90-talets rostbenägenhet. Men heller inte nått de än tidigare släktingarnas bergsäkra kvalitet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!