Nissan Qashqai som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Nissan Qashqai 2013-2021

En kompaktsuv som har sålts i tusental under många års tid borde väl vara ett tryggt köp även som begagnad? Ja, kanske. Men om du är på jakt efter en begagnad Nissan Qashqai finns en hel del att tänka på och hålla utkik efter.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Nissan Qashqai

Är denna generation Nissan Qashqai rymlig?

Qashqai är en ganska kompakt bil som mäter knappt 4,4 meter på längden, kortare än merparten av konkurrenterna. De interiöra utrymmena är okej, men bagageutrymmet är – milt uttryckt – i minsta laget.

Vilken motor ska man avstå från?

Den vanligaste, det vill säga 1,6-litersdieseln på 130 hästkrafter. Den upplevs som aningen ociviliserad. Välj hellre bensinmotor.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Nissan Qashqai. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Bilen med det konstiga namnet har blivit lika folklig som mellanmjölk. Qashqai är en kassako för Nissan och just nu rullas den tredje generationen Qashqai ut i försäljningshallarna, vilket innebär köpläge på den utgående modellen som har hängt med utan några större förändringar ända sedan lanseringen 2013.

Andra generationen Qashqai har varit en försäljningsframgång i Sverige och det gör att det nu finns ett nästan överväldigande utbud av begagnade bilar till salu. För den som vill ha en kompakt men ändå tillräckligt rymlig bil utan att betala multum kan Qashqai vara ett bra val. Konkurrenter som Volvo XC40 och BMW X1 är till exempel betydligt dyrare att köpa begagnade.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!