Ute efter en begagnad elbil i form av Tesla Model 3? Läs gärna vårt test innan du slår till på ett exemplar. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Tesla Model 3 2017-

Med sin tredje ”riktiga” modell skulle Tesla nå ut till de breda massorna. Men det blev både en osedvanligt lång väntan och osedvanligt mycket barnsjukdomar. Men hur är den som begagnad?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Tesla Model 3

Största fördelen med Tesla Model 3?

I jämförelse med elbilar av andra märken är det Teslas Supercharger-laddnätverk, det är nästan som att leva med en bensin- eller dieseldriven bil även om laddningen tar längre tid än en tankning.

Något man bör vara observant på?

Tesla Model 3 har haft en hel del strul, men det mesta har åtgärdats. Det du ska hålla koll på är tveksam byggkvalitet, framför allt på de tidigaste årsmodellerna. Ta en ordentligt titt på bilen du är intresserad av, även rost kan förekomma.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Tesla Model 3. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Att vara en ny biltillverkare är inte lätt. Även om man, som Tesla, successivt lyckats vända upp och ner på hela bilvärlden. Särskilt svårt är det möjligen att öka tillverkningsvolymen, vilket visade sig när Teslas omtalade tredje helt egenutvecklade modell skulle se dagens ljus. Model 3 fanns redan i Teslas planer ända från början, när Elon Musk investerade i Tesla i mitten av 00-talet. Model S och X var ”bara” steg på vägen mot världsherravälde. Det var med trean som man skulle nå ut till de breda massorna. Och visst gjorde man det.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!