Foto: Patrik Lindgren

Begagnad Tesla Model X 2016-

Med Model X fick Tesla äntligen två modeller i sitt program. Den är stor och tung, men i gengäld både rymlig och kraftfull, och har spektakulära bakdörrar att visa upp. Men hur står den sig egentligen som begagnad? Vi har tittat närmare!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det dröjde ett bra tag innan Tesla fick ut sin andra modell. Redan 2012, samtidigt som sedansyskonet Model S började rulla av produktionslinan på riktigt, visades Model X i konceptform. Då sades bilen komma till 2014, men det skulle dröja nära fyra år innan konceptet blev verklighet. De hugade spekulanterna – till stor del samma grupp som tilltalades av Model S – fick ge sig till tåls, helt enkelt. När bilen väl kom ut på marknaden var det dock inte utan spektakulär teknik. Det bakre dörrparets måsvingeöppning (eller som Tesla själva kallar det – falkvingedörrar) hade behållits från konceptet och, efter mycket om och men samt tid och pengar, faktiskt kommit i produktion. Interiört följde mycket mönstret från Model S, med samma stora pekskärm för infotainmentsystem och diverse annan funktionalitet. Modernt, men något som också funkade relativt bra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!