Ute efter en begagnad Volkswagen Multivan, Transporter, Caravelle eller California av generation T6? Läs gärna nedanstående innan du slår till. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Volkswagen T6 2016-

I över 70 år har Volkswagen tillverkat vad som kan betecknas som familjebussarnas familjebuss. Limpan på fyra hjul som är bra på det mesta beroende på hur du utrustar den. Sedan 2016 är den inne på sin sjätte generation och på begagnatmarknaden är den populär.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Som en vidareutveckling av Bubblan, Typ 1, anlände Volkswagens transport-/familjebuss 1950. Beteckningen blev Typ 2 under de tre första generationerna som benämns T1, T2 och T3 vilket kanske låter lite rörigt. Genom åren har den blivit en ikon i bilvärlden på ett liknande sätt som sitt syskon och för några år sedan kom den senaste sjätte generationen, T6.

Jämförd med föregångaren T5 är skillnaderna inte så stora och vid en första anblick är det svårt att skilja dem åt. Generationsskiftet kan mer ses som ett ansiktslyft där framför allt fronten och interiören fått sig en uppfräschning. Volkswagen såg även över motorerna men i grunden är det samma maskiner som tidigare, fyrcylindriga tvålitersmotorer som drivs av diesel eller bensin med effektuttag på 150 eller 204 hästkrafter. I Sverige är dieseln mest populär och då särskilt 150-hästarsversionen i kombination med Transporter och Caravelle. Hos Multivan och California är det 204-hästarsdiesel i kombination med fyrhjulsdrift som hör till majoriteten.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!