Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Volvo V60 2011-2018

Söker du säkerhet och komfort är volvo v60 ett bra val. Men räkna med att få köra två gånger om du har mycket att lasta. Urvalet på begagnatmarknaden är gigantiskt, V60 finns med bensin-, diesel och gasdrift, dessutom som laddhybrid. Snålast är dieseln, som dessutom kostar minst i skatt!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Volvo V60 generation 1

Vad är bäst med denna Volvo V60?

Den har fina köregenskaper och fin komfort, men bäst (för dig som köpare) är nog ändå att det finns så många till salu, så att hitta rätt bil som passar just dina krav bör inte vara speciellt svårt.

Några nackdelar med den?

Det är förstås bagageutrymmet som är väldigt tajt för att vara i en kombibil, speciellt i en Volvo-kombi. Är det en storlastare man söker ska man antagligen titta åt annat håll, annars har den inga sidor som den faller igenom på, tvärtom. Exempelvis säkerheten är hög i V60.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Volvo V60 generation ett (2011-2018). Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

När V60 presenterades hösten 2010 var det inte den vanliga laståsnan från Volvo som såg dagens ljus. Linjerna var smäckra, fönsterlinjen högt uppdragen och i stället för en praktiskt kantig lastbox baktill hade Volvo V60 en getingmidja och en ganska smal överbyggnad. Nej, det var tydligt att ”form före funktion” hade varit ett rättesnöre för designteamet.

Men även om lastmöjligheterna i hög grad saknas har V60 andra uppsidor. Det var och är fortfarande en av de trevligaste reseredskapen i sin klass. ”Volvos sportigaste någonsin” skrev många biltidningar - även Teknikens Värld har stämt in i hyllningskören. Det fina är att körglädjen finns där med komforten i behåll. Volvo V60 är bekväm som få andra och ett nöje att lägga mil i.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!