Bakom kulisserna: vinterdäcktest

Ni är oerhört många som varje år tar del av Teknikens Världs stora vinterdäcktest, men för första gången bjuder vi in er bakom kulisserna för att få lite mer insyn i hur ett test av vinterdäck går till.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Teknikens Värld har testat vinterdäck i egen regi sedan 2001 (vinterdäcktestande i tidningen har dock pågått sedan 1960-talet) och i dag är det inte bara i Sverige vårt årliga test av vinterhalvårets däck är populärt. I våra grannländer så som Norge och Finland läses Teknikens Världs vinterdäcktest flitigt. Till och med tyskar, italienare och ryssar – och säkert många andra nationaliteter – tar del av testet.

LÄS OCKSÅ: Fem tips om vinterdäck

Foto: Patrik Lindgren

I våra vinterdäcktest får läsaren en viss inblick i hur det går till när vi testar ett stort antal däck varje år, men för första gången får ni läsare och besökare nu hänga med bakom kulisserna. Teknikens Världs reporter och däckexpert Linus Pröjtz, ansvarig för däcktesten i tidningen sedan 18 år tillbaka, berättar i filmen hur saker och ting går till samt kommer med lite tips. I filmen ser du också Teknikens Värld-medarbetarna Ruben Börjesson, mångårig trafikpolis, förarutbildare och verksam inom internationell motorsport, samt Kalle Grundel, erfaren fabriksrallyförare med en Grupp A-rallyvärldsmästartitel under bältet och dessutom en rutinerad biltestare.

Årets stora vinterdäcktest finns att läsa i Teknikens Värld nummer 20/2019 som just nu finns ute i butikernas tidningshyllor. Du kan även välja att ladda ned testet här nedan.

Ladda ner: 1920-vinterdacktest-2019-test-av-18-olika-vinterdack.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!