Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Test av begagnat däck mot nytt

Hur förändras sommardäckens prestanda när de blir slitna? Blir däcken sämre och sämre allteftersom, eller vad är det som gäller? Vi testar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vad händer med dina däck när de åldras, hur är de att köra på andra eller tredje säsongen? Att mönsterdjupet reduceras i takt med att slitbanan nöts ner mot underlaget är självklart, men vad innebär det för dig bakom ratten? Börjar du med 100 procents prestanda och sedan försvinner lite hela tiden – eller är det tvärtom? Blir ett slitet däck stadigare och därmed bättre i vissa fall? Låter det för bra för att vara sant? Jo, det kan vi nog hålla med om – men vissa av resultaten kommer att överraska.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!