Alfa Romeo GT 3,2 2005 mot Alfa Romeo GTV 6 2,5 1983

Alfa Romeo GT 3,2 2005 mot Alfa Romeo GTV 6 2,5 1983

En klassiker under huven. Alfas klassiska V6-motor har slutat tillverkas efter 25 år. Vi kör första och sista coupémodellerna med den välljudande maskinen. Alfa GTV 6 2,5 1983 och Alfa GT 3,2 2005.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Slät asfaltsväg. Öppna fält och lummig grönska i skön blandning. Ingen trafik. Lagom knixiga böjar, spännande feldoseringar, intressanta krön. Sommarregnet som började i natt verkar inte ge med sig, annars är inramningen perfekt för en långsväng med två gashungriga sportcoupéer från Alfa Romeo. En alldeles ny och en lite äldre. 

Eftersom jag fick välja började jag min dag i Fredrik Romares röda GTV 6 2,5 från 1983 och nu sitter jag rak i ryggen med håret mot innertaket, benen böjda i halv skräddarställning och armarna nästan raka. Händerna vilar koncentrerat på träratten och det är ingen tvekan om vad jag håller på med. Jag KÖR. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!