Foto: Patrik Lindgren

BMW 225xe Active Tourer mot Mercedes B 220 d Sports Tourer

Får det lov att vara en MPV? De flesta svarar nej och tackar ja till en suv i stället. BMW 2-serie Active Tourer och Mercedes B-klass Sports Tourer är två MPV-modeller som gör sitt bästa för att stå emot trycket från suvarna, vilken är bäst?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det ser dystert ut i MPV-segmentet. Det en gång så självklara valet för familjer i behov av mer utrymme och flexibilitet än vad en vanlig kombi kan erbjuda är inte längre så självklart sedan suven klev in på arenan. I samma takt som försäljningen av suvar har ökat har siffrorna för MPV-modellerna minskat. Riktigt dystert blir det om man tittar på modeller såsom Renault Espace och Peugeot 5008 som till och med har bytt skepnad – från MPV till suv – bara för att följa trenden.

Av samma anledning har mer eller mindre klassiska modellnamn som Zafira och C-Max helt försvunnit. Lita på att fler MPV-namn kommer att försvinna framöver. BMW 2-serie Active Tourer och Mercedes B-klass Sports Tourer finns alltjämt kvar, och är faktiskt storsäljarna bland alla de modeller som kan knös ihop under MPV-epitetet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!