BMW 320d EfficientDynamics mot Saab 9-3 1,9 TTiD. Foto: Andreas Libell

BMW 320d EfficientDynamics mot Saab 9-3 1,9 TTiD

Snålast vinner. BMW var tidigt ute med sin snålversion av 3-serien. 320d EfficientDynamics tog täten med hög effekt och låg förbrukning men nu finns Saab 9-3 1,9 TTiD med högre effekt och nästan lika låg förbrukning. Vilken är snåljåpen nummer ett?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

2000-talet blev ett händelserikt decennium för bilindustrin. Det var inte bara det årtiondet då biltillverkarna ställdes inför den kanske värsta ekonomiska lågkonjunkturen hittills, utan även det årtionde då hästkraftkriget dog ut och ersattes av ett förbrukningskrig. Premiumtillverkare som tidigare tävlat om vem som kunde bygga bilen med flest hästkrafter fick upp ögonen för att kunderna inte bara ville ha hög effekt utan även låg förbrukning. Nu när almanackan har slagit över till nästa årtionde hårdnar kampen ytterligare, mycket tack vare Saab som har gett konkurrenterna en hård nöt att knäcka.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!