Foto: Patrik Lindgren

BMW X2 M35i xDrive mot Volkswagen T-Roc R

BMW och Volkswagen har tryckt ner 300 hästkrafter i sina kompakta suvar. Förnuftiga T-Roc ställs mot sportiga X2, men vem har lyckats få fram den roligaste produkten?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ljudet när vår egen Rally-Kalle, Kalle Grundel, växlar från tvåan till trean med spinnande hjul längs den isbarkade och bitvis snötäckta landsvägen känns hämtat från Volkswagens forna WRC-satsning. Det snyggt släpande ljudet över den blixtsnabba växlingen tränger ut genom fyra (!) runda utblås i titan. Ljudet har slovenska tillverkaren av avgassystem, Akrapovic med största sannolikhet lagt mycket tid på. Då inte bara med den fina klangen i åtanke, utan främst med tanke på att avgassystemet kostar 38 700 kronor extra. Saftigt, men å andra sidan kan man unna sig en gediget ifylld tillvalslista på sin T-Roc R innan man kommer upp i summan BMW tar för X2 M35i.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!