Foto: Glenn Lindberg

Dodge Challenger GT SXT 3,6 V6 mot Ford Mustang Bullitt Fastback V8

Min Ford Mustang hänger lätt med den röda Dodgen framför. Det är en ojämn kamp mellan Fordens 460 hästkrafter från V8:an och Dodgens beskedliga 300 från V6-motorn. Häng med när vi återskapar den klassiska biljakten från filmen ”Bullitt”!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Med en Ford Mustang Bullitt och en Dodge Challenger i garaget är förstås anspelningen på den klassiska filmen ”Bullitt” med Steve McQueen i huvudrollen ingen unik idé direkt. Visst, okej, i filmen kör skurkarna en Dodge Charger men muskel-Dodge som muskel-Dodge, typ.

Det finns ett par skillnader till som spelar roll för handlingen. Vår Dodge Challenger har en beskedlig V6-motor på 3,6 liter och drygt 300 hästkrafter. Jag skriver drygt eftersom de 300 gäller om du kör på bensin, men europaimportören AEC har i ett försök att göra muskelbilen lite snällare mot miljön konverterat motorn för etanol. Tyvärr finns det ännu inte några effekt- eller förbrukningssiffror för E85-versionen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!