Frihet och två häftiga sportbilar med karaktär. Livet kan börja. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Ford Mustang Shelby GT500 mot Jaguar F-Type P450

Det finns många bildrömmar men inte lika många chanser att förverkliga dem. Köpa en fint spinnande Jaguar med sportbilsprestanda. Eller 770 hästkrafter förpackade i ett enda stort och svulstigt grönt paket. När du står där med lite överblivna pengar är valet inte helt enkelt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Rubriken ”Päronsplitt” på förstasidan kommer från skämtet om ­favoritglassen under skilsmässor. Och på något sätt kommer jag att tänka på skilsmässor när jag ­provkör Jaguar F-Type och Ford Mustang Shelby GT500.
Båda bilarna symboliserar nyvunnen frihet, nystart eller för den delen ett stort mått själviskhet, och lite nu eller aldrig. Båda bilarna ­uppfyller drömmar, drömmar som kanske är lite för mycket och lite för kraftiga men drömmar som ska uppfyllas till varje pris.

Det räcker inte med en Porsche Cayman eller en BMW M5. Det funkar inte med en Audi R8 eller ens en Mercedes-AMG. Sportiga utrustningspaket är långt ifrån tillräckligt. Det behövs i stället en rejäl markering. Den där affischen från pojk- eller flickrummet ska ner till garageuppfarten. Nu.
Såna här tankar kan komma vid en skilsmässa och det är för vissa där och då det är möjligt att hitta ekonomiskt utrymme för att betala 1,5 miljoner för en Ford Mustang eller 1,2 miljoner för en Jaguar. Huset är sålt tillsammans med sommarstugan och det går att nöja sig med ett mindre boende. Semesterresorna blir kortare och billigare och golfen kan vänta lite. Det är nu det ska ske.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!