Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Ford Transit mot Volkswagen Crafter och Renault Master

Kanske är det här arbets­redskapet i din vardag, kanske är det nyttofordonet för dina helgnöjen? Vi kör tre skåpbilar som maxar våra vanliga körkort – större än så här blir det inte med vanligt B-kort.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Enklaste och bästa sättet att sammanfatta vår trippel är nog ändå 3 500 kg. Alla tre är registrerade som lätta lastbilar och alla förare som har ett giltigt B-körkort får köra dem. Vilket innebär att om du exempelvis ska köra flyttlass och åker till macken för att hyra en skåpbil, då är det en bil likt dessa du kommer hem med. Två rejäla dörrar där bak, oftast en skjutdörr på höger sida och lastvikt på bortom 1 000 kg och i de här fallen lastvolym på upp mot 13 kubikmeter.
Fokuspunkten är praktiskt utförande och vi ska säga det redan nu, vi kommer kanske inte riktigt att beröra alla punkter som gäller för dig som kommer att använda exempelvis en Ford Transit som yrkesfordon. Med handen på hjärtat kan jag säga att vår expertis inte är fullt lika uttalad när det gäller papperstekniska lösningar för fleet management eller smartast serviceerbjudande för er som kanske har 20 likadana bilar. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!