USA:s färskaste elbil Tesla Model Y, snart i produktion i Berlin, möter Sydkoreas högteknologiska stjärnskott Kia EV6. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Kia EV6 mot Tesla Model Y

Nu kommer den – de etablerade biltillverkarnas kraftsamling som ska mota bort Tesla från elbils­toppen – och i första ledet går sydkoreanerna. Med den senaste batteritekniken ska Kia EV6 ta sig an Tesla Model Y. Kan öst utmana väst?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges hetaste dueller

I denna duell möts följande två elbilar:

  • Kia EV6 GT-Line AWD
  • Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Allra längst upp på Danmarks nordligaste udde. Hit drogs den skandinaviska konstnärseliten mot slutet av 1800-talet och här möts Skagerrak och Kattegatt. Salt Atlantvatten från väst blandas med lite mindre salt Östersjövatten från öst, men viktigare är att man längs valda delar av Danmarks nordkust får köra bil på stränderna.

Det känns olydigt, syndigt och förbjudet när vi som laglydiga svenskar rullar ut på den lena och lagom packade sanden. Vi är inte först ut, här pågår redan ett strandliv med bilar parkerade upp mot gräskullarna och deras ägare som med mer, mindre eller inga badkläder alls springer ner mot vattnet för att några minuter senare springa upp mot bilarna igen. I betydligt högre fart.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!