Har du 2,4 miljoner kronor över som bränner i fickan? Varsågod att välj – Lamborghini eller Porsche. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Lamborghini Huracán Evo mot Porsche 911 Turbo S

Den ultimata sportbilen – är den från Italien eller Tyskland? Frågeställningen är snart över hundra år och stammar tillbaka från mellankrigstiden då det tävlingskördes å det vildaste. Vi kör vidare i de historiska hjulspåren med något av det bästa som erbjuds söder respektive norr om Alperna. Sant’ Agata möter Zuffenhausen – Lamborghini bufflar upp sig mot Porsche. Än en gång.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lite som Skönheten och Odjuret står de båda sportbilarna parkerade och väntar på sin dom. Vilken som är skönast av dem båda låter vi dig som betraktare bestämma, vi ska ”bara” avgöra vilken som är bäst. Eller mest best.
Kollegor Krüger och Pröjtz hänger sig kvar vid eftermiddagsfikat, lätt oense vilken av de båda sportvagnarna som ska ta hem segern i det just pågående Bankalaset på Ring Knutstorp. Jag snor åt mig chefredaktörn – Marcus Engström – för att se hur dessa båda axelmaktsbilar ter sig ute i verkligheten.
Utflyktsmålet är Norra Vram, bara ortsnamnet ger ju en lätt ståpäls. Omgivningarna är det vackraste nordvästra Skåne har att erbjuda. Söderåsens nationalpark är fylld av typisk ädellövskog och kör man inte alltför vilse passeras strax kyrkbyn Stenestad, beläget 181 meter över havet. Skånes högsta topp (212 m ö h) ligger just på Söderåsen. Den höga urbergshorsten med sina kanjonliknande dalgångar är så nära Alperna vi kan komma denna dag.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!