Två fronter att frukta på autobahn eller ­Londons ringled M25. Foto: Glenn Lindberg

Mercedes S-klass mot Bentley Flying Spur

Bentley har länge ansetts vara herre på täppan bland lyx och flärd. Mercedes har dock spänt musklerna och lanserat nya S-klass – en bil de själva anser vara världens bästa. Frågan är om den kan utmana 80 år av engelsk tradition?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är svinkallt ute så jag har mössa och handskar på. Jag rullar runt med rutorna nervevade trots att det är november. Eller vevade och vevade, bilar över miljonen brukar sällan ha vev. Det där med att frysa kan jag ta, egot ska ju ha sitt. Jag satt just i Bentleyn – en bil som alla vare sig de vill eller inte – har en åsikt om. Antingen stirrar du storögt och berömmer med tummen upp. Med lite tur hör du från gatan någon säga ”åhh… Bentley Continental”. Där har de förvisso fel, nu heter den bara Flying Spur. Andra skiter fullständigt i dig, fast de gör det med flit. Som att de fått syn på dig från håll och tänker ”nej, den där präktiga lilla generalen unnar jag inte ens min blick”. Sånt ser man.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!