Duell mellan koncernsyskonen Polestar 1 och Volvo V60 Recharge Polestar Engineered. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Polestar 1 mot Volvo V60 Recharge Polestar Engineered

Två värstingar från två märken som har väldigt mycket gemensamt. Hur mycket skiljer egentligen GT-vagnen Polestar 1 från den familjevänliga prestandakombin Volvo V60 Recharge Polestar Engineered? Chengdu mot Torslanda.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ljuset är så där lite extra bra när vi under den gyllene timmen innan solnedgången ger oss ut på de skånska slätterna. En snövit Polestar 1 och en silverfärgad Volvo V60 signerad Polestar står till förfogande. Nycklarna är lätta att blanda ihop och med ett knapptryck blir det Polestar 1 som blinkar åt mig samtidigt som handtaget på den långa dörren poppar ut. Längre än så här kom jag inte förra gången jag bekantade mig med ”Ettan”.

Det var sensommaren 2017 som jag med steg fyllda av förväntan klev in i en gigantisk lokal i centrala Shanghai där Polestar för första gången skulle visa upp sin helt nya och första bil. Över 400 influgna journalister trängdes runt ett exemplar av Polestar 1 så snart skynket drogs av och de vackra coupé­formerna blottades.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!