Foto: Glenn Lindberg

Saab 9-5 SportCombi mot Volvo V90

Den är snygg, den är byggd i Trollhättan och den går knappt att köpa. Saab 9-5 NG SportCombi. Den ritades för tio år sedan och byggdes i ett fåtal exemplar 2011. Och hur står den sig mot en helt ny Volvo V90? Det tar vi reda på i denna okonventionella duell!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

När bilauktionsfirman KVD sålde ut konkurslagret av Saab Automobile AB gick Saab-fanatikern Michel Annink i spinn. Han ropade in en Saab 9-5 NG (New Generation) SportCombi som rullat internt hos Saab cirka 6 000 mil, för cirka 185 000 kronor. En bilmodell som bara hann tillverkas i 33 eller 35 exemplar innan produktionen stoppades och konkursen var ett trist faktum. Ingen tycks veta exakt hur många det blev men 33 är den mest vedertagna siffran. Efter krocktester och annat finns idag 27 bilar kvar, spridda i Europa. Kanske någon hos en entusiast i USA, vem vet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!